Now loading.
Please wait.

Meni

+381 31-3-893-735

info@soliton-filters.com

O Nama

HomeO namaO Firmi
HomeO namaO Firmi

Dobrodšli Soliton Filters

Firma Soliton doo je nastala 1983 godine kao porodična livačka zanatska radnja sa 8 zaposlenih. Osnovao ju je magistar nuklearne hemije Radojko Mladenović koji je takođe osmislio i napravio celokupnu proizvodnu tehnolofiju. Nastala je kao odgovor na potrebu Jugoslovenskog tržista za filterima i prigušnicima buke za hidrauliku i pneumatiku.

Kao jedina firma na balkanu u to vreme, podmirivala je potrebe celokupnog tržista a kao vodeći kupac je bila industrija hidraulike i pneumatike Prva Petoletka iz Trstenika sa svojim prvoklasnim proizvodima u to vreme.

Detaljnije

Sa povećanjem tržišta 1986, javlja se potreba da firma promeni svoj pravni status u PP Soliton i poveća kapacitete i broj radnika na 15. U tom periodu počinje saradnju sa tada vodećom firmom u zapadnoj evropi, Krebsoege –Radevormwadd SR Nemačka koja traje do danas.

Tokom `90 tih , pored raznih poteškoća u poslovanju uspeva da zadrži proizvodnju i kupce u inostranstvu i da od 1998.godine izgradi novi proizvodni pogon, instalira novu proizvodnu opremu i zaposli nove radnike.

Soliton FILTERS Arilje

Od 2000-te godine firma proširuje svoje tržiste pored Nemačke na Italiju, Francusku, Švajcarsku kao i na stare kupce u regionu. Firma danas posluje sa 28 stalno zaposlenih radnika , savremenom opremom i kapacitetom da u svakom trenutku podmiri potrebe tržišta.